reede, aprill 21, 2006

Kohal



16. aprillil täheldasime Tallinna lahes esimesi kormorane. Seega võib luged hooaja avatuks. Nagu Merle jutust võib järeldada, saab kohe-kohe merele.
Täna tuli kole uudis:

Viimsi vallavalitsus sulges täna Naissaare sadama seniks, kuni selgub ekspertide hinnang sadama ohutuse kohta.
Vallavalitsuse hinnangul pole praegu selge Naissaare sadama kai seisukord, samuti pole tagatud sadama kasutamise ohutus.
Eksperdid uurivad sadamat tänavu mais ja siis selguvad sadama edasise kasutamise võimalused.
Vallal pole võimalik investeerida sadama ohutusse, samuti pole valla arengukava kohaselt kavandatud Naissaarele tegevust, milleks oleks tarvilik ning otstarbekas sadamasse investeerida.
«Me ei saar riskida, et sealse üsnagi kõrge ja lagunenud kai küljest betoonikamakas mõnele alusele variseb, või mõni turist kaela murrab,» lausus vallavanem Urmas Arumäe.

Kahju, et üks tore saar Tallinna ukselävel niiviisi alatasa kottida saab. Alles oli saar kinni ühe teise režiimi eestvõttel.
















Pildi tegi Timmo. Ma arvan, et ta lubab küll seda siin näidata

teisipäev, aprill 18, 2006

Varsti, varsti alustame

Alustame suure suvega. Pelgalt sellest kui mõtlen sõna "suvi" peale läheb meel heaks. Paika on pandud esimene tähis - 30 aprill - saame kormokatega taas Pirita kail kokku, et kopsud kevadet täis tõmmata ja Emeraldiga selle hooaja esimene tiir teha. hing on täitsa elevil juba. et nii vähe ongi õnneks vaja....