pühapäev, september 14, 2008

Pole paha! Vol.3

Ei üllatanud meid ka kolmanda päeva lagus, st ilma poolest. Ikka sadas, ikka lubas tagasisõiduks plaanitud päevale tormi, tuulega 20m/s. Mis omakorda tekitas vaidlusi, et kuhu siis üldse edasi. Või tagasi? Peale mõningaid kõhklusi, saime üksmeelele, et ikka edasi. Hommikune pudru-võileiva-kohvi laar sisse kühveldatud, oli päev seilamiseks valmis. Meie kah.
Võtsime suuna rohkem saarte vahele, mis meid avamere lainte eest hoidsid ehk siis tuul tuiskas silma ja vahelduvalt sadas ja oli muidu üle keskmise nõme, aga lainet ei olnud. Minna rühkis mootori põksudes soliidselt edasi. Kadi endiselt magas enamuse ajast, Kärts ukerdas tekil magamiskoti sees, Elukas lobises ohjeldamatult ja hoidis kõigi meeleolu üleval, Ain muheles omaette ja juhendas roolimehi. esimese põike sel päeval tegime sadamas, mille nime kahjuks enam keegi ei mäleta. Esmamuljelt vägagai tsiviliseeritud koht. Olemas pood, kust Tiit endale kindad soetas, kohvik, kus cafe lattet ja kakaod pakuti, aga samas polnud sdamas ei elektrit ega sauna. Kuna ilmaennustus lubas pigem hullemat kui paremat edasiseks, tehti otsus rühkida veel paar tundi, et siis Tammisaaris end ankrusse seada. See maa möödus kiiresti.
Aina tugevneva tuulega leidsime ühe udupeene kaatri pardas endale Tammisaari sadamas koha. Otsad kinni ja pingule ning tutvus saadava-pakutavaga võis alata. ikka vihmas. panime enesele sauna õhtuks kinni, käisime pissil ning suundusime linnaga tutvuma. Igati sümpaatne kuurort. Pisut Haapsalut meenutav pisikeste puumajadega linn. Selleks, et mitte vihmas kail või kitsukeses kambüüsis vaaritama hakata, sättis meie seltskond end õhtueinele kohalikku hiinakasse. Nad vist polnud seal enne kunagi nii palju inimesi näinud. Kole uhke oli pika laua taga istuda, nagu üks pere. Kõhud täis, oli aeg sauna suunduda. Sadama saun oli päris oki, noh eesruum küll kitsas ja wc-sse mahtus vaid külg ees, aga selle eest uhkelt suur leiliruum. Saunatatud, õlletatud hakkas väsimus keresse pugema ja oli mõistlik end Minna koidesse taas jaotada. Need, kes koidesse mahtuda ei tahtnud, nagu Kärts ja Tiit, sättisid aga oma magamiskotid taas põrandale, ja siis kerra! Kolmas reisipäev oli seljatatud.