teisipäev, juuli 29, 2008

Ega katk peagi meeldima

Nõnda ütles keegi kunagi kuldsed sõnad. No ei mäleta, kas oli see nüüd enne või pärast kultuuri. Aga mis sest ikka. Igastahes vististi paljudele olulisem oli meresõit "teatrisse", seda siis 23. juulikuu päeval. Päev peale Maare ametlikku sünnat. Kuna me oleme taibukad põhjuste leidmiseks, et merele saada, siis sel korral osutus selleks teater. Aga ma arvan, et teatril ei maksa siinkohal suurt rohkem peatuda.
Nimetatud kolmapäeva pealelõunal olime kribin-krabin Pirital. Pisuke segadus, mille Kaspar nii huvitavaks muutmise nimel tekitas, päädus õnnelikult Minna pardale sätitamisega. Ehk siis osaliselt kängi rahvas, osaliselt muud kenad ja kultuursed inimesed. Keski kapten oli kah, täitsa normaalne - tuli lõpuks välja, kuigi seni ta nime ei tea. Kuna Maarel oli nimetatult eelneval päeval sünna olnud, siis sadamast välja ukerdanud, oli paras aeg teda kaelustama kukkuda ja talle korralik kormoka-kott koos vähese veiniga üle anda. Juubilar oli rõõmus. Nüüd ei pea ta enam kartma kilekoti välja venivaid sangu ja plasttopsidega sai "kõllll" kah tehtud. Pidulaud kambüüsis oli uhke - võikusid ja kringleid nii mis muda.
Paraku oli Naissaarele sõitmiseks tuul vale nurga alt ja et mitte liigset aega kulutada sõitsime sinna Minna tuksleva mootori saatel. Vahva oli ikkagi, vesi pritsis ja Timps sai isegi märja-särgi-pilti teha. Mis muud õnneks vaja. Päike paistis kah ja soojendas hinge. Siis oli sadam käes ja sidsuimelaevukese end ootama. Ootas ära.
Tagasitee oli juba puhas ilu-mõnu. Purjed tuult püüdmas, päike merre vajumas.Uusinamad käisid rooliratast keeramas, et ikka suund kodu poole oleks. Kokamutt küll kippus vähe Kelvingisse hoidma, aga temast tuleb ju kah aru saada. Mõnusa tuule ja jõminaga tuli Pirita muudkui lähemale. Kuni ükshetk oli vaja pimedas mu uute kingade pealt vaadata, et kummale poole ikka punane ja kummale poole roheline märk peavad jääma. Hea, kui on targad kingad! Muuli vahel sisse sättisime end juba mootori saatel ja siis tuli poi püüda ja Minna kai äärde ära sättida.
Oli üks igavesti muhe käik, kui seda teatrit poleks olnud. Samas, ega see nüüd nii hull kah tegelikult ei olnud. Lihtsalt katk.